Level 3
Make-up Artistry

HAIRSTYLING, PORTFOLIO DEVELOPMENT
105 LESUREN

 

Hairstlying is essentieel onderdeel van je werk. De focus ligt op de basistechnieken van hairstyling. Van eenvoudig haardrogen tot creatieve hoogstandjes. Eigentijds én eigenwijs, met moderne kapsels of springerige, originele ontwerpen met hot tools en krulspelden. 

 
opleiding-visagie-basis-beauty-make-up.jpg

Van hairstyling tot portfolio

Bij MUD zien we hairstyling niet als iets bijkomstig, maar wel als een essentieel onderdeel van je werk. Daarom organiseren we deze intensieve opleiding Allround Hairstyling. De focus ligt op de basistechnieken van hairstyling. Van eenvoudig haardrogen tot creatieve hoogstandjes. Eigentijds én eigenwijs, met moderne kapsels of springerige, originele ontwerpen met hot tools en krulspelden. Oefening baart kunst, daarom bevat de cursus zowel dagelijkse projecten als oefensessies. Je werkt ook volledige make-up en haarprojecten af, om je ervaring op de werkvloer een flinke boost te geven.


module 1: HAIRSTYLING ESSENTIALS

De opleiding Allround Hairstyling start met eenvoudige dingen. Hoe droog je haar? Hoe werk je met verschillende haarlengtes en texturen? Welke tools gebruik ik voor welk resultaat? Onze methode: oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Zowel op oefenhoofden, als op medestudenten.
Daarna gaan we dieper in op de vele haarstijlen en -technieken en leer je eenvoudige, moderne of klassieke opsteekkapsels te maken. Specifieke evenementen verdienen specifieke tips, zoals huwelijk, film en foto. Jij speelt de hoofdrol, want deze opleiding is praktijkgericht. We houden de klas klein. Zo krijgt iedereen voldoende aandacht.
 

module 2: PORTFOLIO DEVELOPMENT

Wat heb je nodig om als freelancer succesvol aan de slag te gaan? Een portfolio! In onze opleiding Portfolio Development leer je hoe je een professionele portfolio samenstelt. Geen gemakkelijke opdracht, want je portfolio is jouw belangrijkste visitekaartje in de wereld van fashion. Je portfolio moet uitblinken in kwaliteit, want met deze verzameling foto’s laat je zien welke talenten je in huis hebt. Potentiële opdrachtgevers maken via de foto’s kennis met jou, je werk, je stijl en je creativiteit. En je weet hoe belangrijk een eerste indruk is. Kortom, een mooi afgewerkte portfolio met sterke foto’s van professionele modellen is de beste manier om hen te overtuigen van je kwaliteiten als make-up artiest. Na deze module ben je klaar om jouw kans te wagen in de professionele wereld. 


Prijzen en data

De opleiding Level 3 Make-up Artistry duurt 105 lesuren en is erkend door de Belgische overheid onder het erkenningsnummer DV.O213329 voor KMO-cheques. Ze kan zowel gevolgd worden door particulieren als door zelfstandigen. De betaling kan je doen met KMO-cheques, overschrijving of via maandelijkse spreidingen aangepast aan jouw maandelijks budget.


 

Praktische info

Lesuren:
105u

Locaties:
Gent en Antwerpen

Lesdagen:
Maandag

Onderwijstype:
Dag- en avondonderwijs
1 maal per week of fulltime

Maandelijkse spreidingen:
Nog niet beschikbaar


geslaagd voor jouw
level 3 visagie opleiding?

Slaag je voor dit Level III Make-up Artist Program? Dan ontvang je een certificaat. Hiermee ga je snel aan de slag in retail of als allround make-up artiest. Zelfstandig in hoofd- of bijberoep of als werknemer. Jouw kans op tewerkstelling ligt opeens een pak hoger. Want allround werken is nu eenmaal een basisvereiste vandaag.


Lesmomenten